top of page

Politika zasebnosti se zavzema za varovanje vaše zasebnosti. Pišite nam, ce imate kakršna koli vprašanja ali težave v zvezi z uporabo vaših osebnih podatkov in z veseljem vam bomo pomagali.

Z uporabo te spletne strani in / ali naših storitev se strinjate z obdelavo vaših osebnih podatkov, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Kazalo
Opredelitve, uporabljene v tem pravilniku
Nacela varstva podatkov, ki jih spremljamo
Kakšne pravice imate glede osebnih podatkov
Katere osebne podatke zberemo o vas
Kako uporabljamo vaše osebne podatke
Kdo drug ima dostop do vaših osebnih podatkov
Kako varujemo vaše podatke
Informacije o piškotkih
Kontaktni podatki


Opredelitve
Osebni podatki - vse informacije o doloceni ali dolocljivi fizicni osebi.
Obdelava - vse operacije ali niz operacij, ki se izvajajo na osebnih podatkih ali na zbirkah osebnih podatkov.
Posameznik - fizicna oseba, katere osebni podatki se obdelujejo.
Otrok - fizicna oseba, mlajša od 16 let.
Mi / mi (bodisi kapitaliziran ali ne) -

Nacela varstva podatkov
Obljubljamo, da bomo upoštevali naslednja nacela varstva podatkov:

Predelava je zakonita, poštena in pregledna. Naše predelovalne dejavnosti imajo zakonite razloge. Vedno upoštevamo vaše pravice pred obdelavo osebnih podatkov. Nudimo vam informacije o obdelavi na zahtevo.
Predelava je omejena na namen. Naše obdelovalne dejavnosti ustrezajo namenu zbiranja osebnih podatkov.
Obdelava se opravi z minimalnimi podatki. Zbiramo in obdelamo le minimalne kolicine osebnih podatkov, ki so potrebni za kateri koli namen.
Obdelava je omejena s casovnim obdobjem. Vaših osebnih podatkov ne bomo shranjevali dlje, kot je potrebno.
Trudili se bomo, da bomo zagotovili tocnost podatkov.
Trudili se bomo, da bomo zagotovili celovitost in zaupnost podatkov.
Podatki o osebah podatkov


Posameznik ima naslednje pravice:

Pravica do informacij - kar pomeni, da morate vedeti, ali se vaši osebni podatki obdelujejo; kateri podatki so zbrani, od kod je pridobljen, zakaj in kdo je obdelan.
Pravica do dostopa - kar pomeni, da imate pravico do dostopa do podatkov, zbranih od vas. To vkljucuje vašo pravico zahtevati in pridobiti kopijo zbranih osebnih podatkov.
Pravica do popravka - kar pomeni, da imate pravico zahtevati popravek ali izbris osebnih podatkov, ki so netocni ali nepopolni.
Pravica do izbrisa - v dolocenih okolišcinah lahko zahtevate izbris osebnih podatkov iz naših evidenc.
Pravica do omejitve obdelave - kar pomeni, ce veljajo doloceni pogoji, imate pravico omejiti obdelavo vaših osebnih podatkov.
Pravica do ugovora z obdelavo - v nekaterih primerih imate pravico nasprotovati obdelavi vaših osebnih podatkov, na primer v primeru neposrednega trženja.
Pravica do ugovora z avtomatizirano obdelavo - kar pomeni, da imate pravico do ugovora z avtomatizirano obdelavo, vkljucno z profiliranjem; in da ne bo predmet odlocitve, ki temelji samo na avtomatizirani obdelavi. To pravico lahko uveljavite, kadar pride do izida profiliranja, ki ima pravne ucinke, ki zadevajo ali bistveno vplivajo na vas.
Pravica do prenosljivosti podatkov - imate pravico, da svoje osebne podatke pridobite v strojno berljivi obliki ali ce je to izvedljivo, kot neposreden prenos iz enega procesorja v drugega.
Pravica do vložitve pritožbe - v primeru, da zavrnemo vašo zahtevo po Pravicah dostopa, vam bomo dali razloge, zakaj. Ce niste zadovoljni z nacinom obravnave vaše zahteve, se obrnite na nas.
Pravica do pomoci nadzornega organa - kar pomeni, da imate pravico do pomoci nadzornega organa in pravico do drugih pravnih sredstev, kot je zahteva za odškodnino.
Pravica do odvzema dovoljenja - imate pravico umakniti katero koli privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov.


Podatki, ki jih zbiramo
Podatki, ki ste nam jih posredovali
To je morda vaš e-poštni naslov, ime, naslov za izstavitev racuna, domaci naslov itd. - predvsem informacije, ki so potrebne za dostavo izdelka / storitve ali za izboljšanje vaše izkušnje s strankami. Informacije, ki nam jih posredujete, shranjujemo, da lahko komentirate ali opravljate druge dejavnosti na spletnem mestu. Ti podatki vkljucujejo na primer vaše ime in e-poštni naslov.

Informacije se samodejno zbirajo o vas
To vkljucuje informacije, ki jih samodejno shranjujejo piškotki in druga orodja za sejo. Na primer, podatke o nakupovalnem vozicku, vaš naslov IP, zgodovino nakupovanja (ce obstaja) itd. Te informacije se uporabljajo za izboljšanje vaše izkušnje s strankami. Ko uporabljate naše storitve ali si ogledate vsebino našega spletnega mesta, se lahko vaše dejavnosti prijavijo.

 

Informacije naših partnerjev
Podatke od naših zaupanja vrednih partnerjev zbiramo s potrditvijo, da imajo pravne podlage za to, da si te podatke delimo z nami. To so bodisi informacije, ki ste jih neposredno posredovali ali so se zbrali o vas, iz drugih pravnih razlogov.

Javno dostopne informacije
Morda bomo zbrali informacije o tebi, ki so javno dostopne.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke
Vaše osebne podatke uporabljamo za:

vam nudimo našo storitev. To vkljucuje na primer registracijo vašega racuna; nudenje drugih izdelkov in storitev, ki ste jih zahtevali; nudenje promocijskih izdelkov na vašo zahtevo in komuniciranje z vami v zvezi s temi izdelki in storitvami; komuniciranje in sodelovanje z vami; in vas obvestim o spremembah katerih koli storitev.
izboljšati svoje izkušnje s strankami;
izpolnjevati obveznost po zakonu ali pogodbi;

Vaše osebne podatke uporabljamo na podlagi zakonitih razlogov in / ali z vašim soglasjem.

 

Na podlagi sklenitve pogodbe ali izpolnjevanja pogodbenih obveznosti obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

da vas prepoznajo;
da vam zagotovimo storitev ali da vam pošljemo / ponudimo izdelek;
komunicirati bodisi za prodajo ali izdajanje racunov;

Na podlagi legitimnega interesa obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

pošiljati vam prilagojene ponudbe * (od nas in / ali naših skrbno izbranih partnerjev);
upravljati in analizirati našo bazo strank (nakupno vedenje in zgodovino), da bi izboljšali kakovost, raznolikost in razpoložljivost ponujenih / ponujenih izdelkov / storitev;
voditi vprašalnike o zadovoljstvu strank;
Dokler nas niste obvestili drugace, menimo, da vam ponujamo izdelke / storitve, ki so podobni ali enaki vaši zgodovini nakupov / vedenju brskanja, ki so naši legitimni interes.

Z vašim soglasjem obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

pošiljanje glasil in ponudb kampanje (od nas in / ali naših skrbno izbranih partnerjev);
za druge namene smo zahtevali vaše soglasje;
Obdelujemo vaše osebne podatke, da bi izpolnili obveznost, ki izhaja iz zakona in / ali uporabite svoje osebne podatke za možnosti, ki jih doloca zakon. Pridržujemo si pravico do anonimiziranja zbranih osebnih podatkov in uporabe takšnih podatkov. Podatke izven podrocja uporabe tega pravilnika bomo uporabili le, ce je anonimiran. Vaše podatke za zaracunavanje in druge podatke, zbrane o vas, shranimo tako dolgo, kot je potrebno za racunovodske namene ali druge obveznosti, ki izhajajo iz zakona.

Osebne podatke lahko obdelujemo za dodatne namene, ki niso tu navedeni, vendar so združljivi s prvotnim namenom, za katerega so bili zbrani podatki. Da bi to naredili, bomo zagotovili, da:

povezava med nameni, kontekstom in naravo osebnih podatkov je primerna za nadaljnjo obdelavo;
nadaljnja obdelava ne bi škodila vašim interesom in
bi bilo primerno za zašcito pred obdelavo.
Vas bomo obvestili o kakršnih koli nadaljnjih obdelavah in namenih.

 

Kdo drug lahko dostopa do vaših osebnih podatkov
Osebnih podatkov ne delimo z neznanci. Osebne podatke o vas v nekaterih primerih zagotavljajo našim zaupanja vrednim partnerjem, da vam bodisi omogocijo storitev ali izboljšate svoje izkušnje s strankami.

Delamo samo s partnerji za obdelavo, ki lahko zagotovijo ustrezno raven varstva osebnih podatkov. Vaše osebne podatke razkrivamo tretjim osebam ali javnim uslužbencem, ce smo to pravno zavezani. Osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam, ce se strinjate z njo ali ce obstajajo drugi pravni razlogi.

 

Kako varujemo vaše podatke
Trudimo se, da vaše osebne podatke varujemo. Za komunikacijo in prenos podatkov (npr. HTTPS) uporabljamo varne protokole. Kadar je primerno, uporabljamo anonimiziranje in psevdonimiranje. Spremljamo naše sisteme za morebitne ranljivosti in napade.

Ceprav se trudimo po svojih najboljših moceh, ne moremo zagotoviti varnosti informacij. Vendar pa obljubljamo, da bomo obvestili pristojne organe o kršitvah podatkov. Prav tako vas bomo obvestili, ce obstaja nevarnost za vaše pravice ali interese. Storili bomo vse, kar bomo lahko razumeli, da bi preprecili kršitve varnosti in pomagali organom, ce bi prišlo do kakršnih koli kršitev.

Ce imate racun pri nas, upoštevajte, da morate ohraniti svoje uporabniško ime in geslo v tajnosti.

 

Otroci
Ne nameravamo zbirati ali zavestno zbirati informacij od otrok. Otrokom ne ciljamo z našimi storitvami.

 

Piškotki in druge tehnologije, ki jih uporabljamo
Uporabljamo piškotke in / ali podobne tehnologije za analizo vedenja strank, upravljanje spletne strani, spremljanje uporabnikovih gibanj in zbiranje informacij o uporabnikih. To naredimo tako, da z nami prilagodimo in izboljšamo vaše izkušnje.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, shranjena v racunalniku. Podatki o shranjevanju piškotkov, ki se uporabljajo za pomoc pri ustvarjanju spletnih mest. Dostopamo samo do piškotkov, ki jih je ustvarila naša spletna stran. Piškotke lahko nadzorujete na ravni brskalnika. Ce želite onemogociti piškotke, lahko ovirajo uporabo nekaterih funkcij.

Uporabljamo piškotke za naslednje namene:

Potrebni piškotki - ti piškotki so potrebni, da lahko na naši spletni strani uporabite nekatere pomembne funkcije, na primer prijavo. Ti piškotki ne zbirajo nobenih osebnih podatkov.
Piškotki funkcij - ti piškotki zagotavljajo funkcionalnost, ki omogoca uporabo naše storitve bolj prirocno in omogoca zagotavljanje bolj prilagojenih funkcij. Na primer, vaše ime in e-pošto lahko zapomneta v obrazcih za komentiranje, tako da vam ob naslednjem komentarju ne bo treba ponovno vnesti teh podatkov.


Piškotki Analytics - ti piškotki se uporabljajo za spremljanje uporabe in ucinkovitosti našega spletnega mesta in storitev


Oglaševalski piškotki - ti piškotki se uporabljajo za zagotavljanje oglasov, ki so pomembni za vas in vaše interese. Poleg tega se uporabljajo za omejitev števila krat, ko vidite oglas. Obicajno jih oglaševalska omrežja objavijo na spletnem mestu z dovoljenjem upravljavca spletnega mesta. Ti piškotki ne pozabite, da ste obiskali spletno mesto in te podatke delite z drugimi organizacijami, kot so oglaševalci. Pogosto ciljanje ali oglaševanje piškotkov bo povezano s funkcionalnostjo spletnih mest, ki jo zagotovi druga organizacija.


Piškotke, shranjene v racunalniku, lahko odstranite prek nastavitev brskalnika. Druga možnost je, da lahko z drugimi uporabljate platformo za izboljšanje zasebnosti, kot so optout.aboutads.info ali youronlinechoices.com, lahko nadzirate nekatere druge piškotke. Za vec informacij o piškotkih obišcite spletno mesto allaboutcookies.org.

bottom of page