gita golf logo
ŠOLA GOLFA ZA MLADE

FB

Pogosta vprašanja in odgovori

 Velikost pisave

Vprašanje: Golf se igra na travnatih površinah v naravi. Kako se ga lahko naučim v šolski telovadnici?

Odgovor: Res je, ena največjih privlačnosti golfa je, da ga igramo na zelenih površinah in smo vedno v stiku z naravo. Pri njem moramo žogico udarjarjati zelo daleč, tudi več kot 200 metrov, pri krajših udarcih pa čim bolj natančno, saj pri golfu zmaga igralec, ki je za 18 zaporednih lukenj porabil najmanj udarcev.

Da pošiljamo žogico tako daleč, ali da jo udarjamo natančno na željeno razdaljo pa moramo obvladati udarce z različnimi palicami. Golfski udarci so zahtevni, da se jih naučimo, potrebujemo veliko ur vadbe. Predno začnemo igrati golf na igrišču, moramo te udarce obvladati. Učiti se jih lahko začnemo na vadišču ob golf igrišču, v šolski telovadnici ali doma na dvorišču. Pomembno je le, da imamo dobrega učitelja, ki nas bo vodil in najhitreje popeljal do dobrega udarca.

Ko boste obvladali osnovno tehniko golfskega udarca, pa boste nadaljevali treninge v golf klubu na igrišču za golf.

Vprašanje: Žogico za golf sem že imela v rokah in je bila zelo trda. Ali ne bomo z njo razbili stekla v šolski telovadnici.

Odgovor: Ker bi bila prava žogica za golf v telovadnici res prenevarna, uporabljamo posebne vadbene žogice, ki so mnogo lažje in mehkejše, tako da ne morejo nikogar poškodovati, niti ničesar razbiti. Imajo pa vse lastnosti, ki so potrebne za vadbo. Take žogice nam priskrbi Golf zveza Slovenije v okviru »Programa Mladinskega golfa«.

Vprašanje: Sama obiskujem tečaj golfa na naši šoli že od začetka, sedaj se zanj zanima moj brat. Ali se nam lahko priključi.

Odgovor: Seveda, kadarkoli. Čeprav smo se mi naučili že osnove patanja in čipanja, nas čaka še veliko vaje, da bomo obvladali te in še druge golfske udarce. Z marljivo vadbo nas bo tvoj brat zelo hitro ujel.

Vprašanje: Po opravljenem golfskem izpitu nameravam pričeti s treningi na Igrišču za golf Ptuj. Koliko časa bom moral trenirati, da se bom lahko udeležil Šolskih pokalnih tekmovanj?

Odgovor: Tekmovanja v okviru Šolskega pokalnega tekmovanja GZS so namenjena tudi najmlajšim tekmovalcem in popolnim začetnikom. Zato se boš na tekmovanje vključil že po prvem mesecu vadbe.

 

Deli z

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
Kaj so piškotki